Gouden Maple Leaf kopen

Voor veel beleggers is een belegging in gouden munten een mooi alternatief voor goudbaren. Als u gaat beleggen in gouden Maple Leaf munten dan wilt u van een paar dingen zeker zijn. De gouden munten moeten eenvoudig te verhandelen zijn en gegarandeerde echtheid. Daarnaast is het gewicht , de fijnheid en de goudprijs van belang. Een gouden Maple Leaf kopen is absoluut een mooie optie. Vooral als u er niet teveel voor betaalt.
Een gouden Maple Leaf kopen en verkopen is wereldwijd geen probleem. De Maple Leaf munten zijn de absolute top!

De Gouden Maple Leaf prijs

U heeft besloten dat de Maple Leaf een mooi alternatief is om te beleggen in goud. De prijs die u betaalt voor een paar Maple Leaf munten is afhankelijk van de goudprijs. De goudprijs wordt gebaseerd op de goudkoers van dat moment. De goudkoers wordt iedere dag officieel vastgesteld op de grondstoffenbeurs van New York.

Ondanks dat u de goudkoers weet ziet u waarschijnlijk een afwijking in de prijs bij een handelaar. Om te beginnen is het maken van een gouden munt een proces welke geld kost. Deze produktiekosten worden natuurlijk, zoals bij elke product,  in de inkoopprijs verwerkt. Nu is het maken van een kleinere gouden munt verhoudingsgewijs net zo duur als het maken van een grotere. De produktiekosten van een 1/20e gouden Maple Leaf zijn niet 1/20 gedeelte van een 1 troy ounce gouden Mape Leaf. In verhouding is de kleinere gouden munt dus duurder ten opzichte van de pure goudhoeveelheid welke erin zit. Dit moet u dus bij uw aankoop en verkoop altijd incalculeren. Even doorsparen en een grotere munt kopen met meer goud en minder produktiekosten; dus beter rendement.

De goudhandelaar

De goudhandelaar hanteert ook een winstmarge op de verkoop van gouden Maple Leaf munten. De gouden Maple Leaf prijs wordt dus bepaald door goudkoers-produktiekosten + de marge van de goudhandelaar. Gaat u online zoeken naar gouden Maple Leaf prijzen dan vindt u dus verschillen hierin.

U merkt al snel dat de verschillen in waardes kunnen oplopen bij de verschillende goudhandelaren. Het is dus de moeite waard om bij verschillende handelaren de prijs te bekijken. De meeste goudhandelaren hebben een website welke de prijzen ‘real-time’ weergeven. Het is dus niet nodig om teveel te betalen voor uw gouden munt want u kunt alles vergelijken.

Online goudprijzen van uw Maple Leaf munten

Met real-time prijzen ziet u online dat de goudprijzen van de munten constant veranderen. De prijs wordt bepaalt op het moment dat u de munt koopt en wat de huidige goudkoers is. Bij online winkels is de goudkoers direct gekoppeld aan het product, waardoor de prijs automatisch wijzigt. Op de website wordt de huidige goudkoers om de zoveel tijd automatisch aangepast. Dit systeem past dan ook automatisch de verkoopprijs van de gouden munten weer aan.

Nu zal het verschil in goudkoers voor de meeste mensen niet doorslaggevend zijn bij de aankoop van hun gouden munten. Meestal schommelt de goudkoers van een gouden munt tussen één procent op een dag. Het verschil wordt wel groot als de goudkoers meer dan dat gaat stijgen of zakken.
U gaat dan, bijvoorbeeld bij een 1 troy ounce gouden Maple Leaf munt, over tientallen euro’s praten. Dat is toch geld, dus rendement.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Beleggers in goud zijn wel in de marge bezig maar met computersoftware wordt alles berekend. Dit is voor de gemiddelde belegger niet aan de orde.
U wilt nogmaals niet teveel betalen voor uw product dus de muntprijzen vergelijken is goed.

Nu is het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’.
Staar u dus niet helemaal blind op de aankoopprijs van uw gouden Maple Leaf munten bij een bepaald bedrijf. Of misschien wilt u de munten kopen op een commercieel platform als Marktplaats.
Online kopen is tegenwoordig toch ook kopen bij vertrouwde bedrijven en/of personen. Een fysieke winkel geeft de mogelijkheid om langs te gaan indien er iets aan de hand is. Online goud kopen vraagt ook om zekerheid. Een gouden Maple Leaf kopen is nu éénmaal geen aankoop van € 4,95.

Een gouden Maple Leaf kopen bij een vertrouwd bedrijf is beter.
U kunt er in dit geval vanuit gaan dat de kwaliteit van de munt goed is. U wilt uiteindelijk ook geen grote kras op uw mooie gouden aankoop hebben. Misschien heeft u er zelf nog geeneens problemen mee, maar de volgende koper misschien wel.
De gerenommeerde  goudhandelaar krijgt veel munten per dag te verwerken. Zij kopen ook echt in met een kwaliteit standaard. U koopt in dit geval dus ook deze kwaliteit en betaalt dus misschien iets meer voor de expertise.
In dit geval is de iets hogere aankoop wel verantwoord.

Leveringstijden van uw gouden Maple Leaf munten.

Gaat u gouden Maple leaf munten kopen dan zijn prijs, kwaliteit en zekerheid belangrijk. U zult echter ook tegenkomen dat er op de gouden Maple Leaf munten een levertijd zit. Aanleggen van een voorraad gouden Maple Leaf munten is niet makkelijk. Dit vereist zeer veel kapitaal en is niet voor velen weggelegd. De grote bedrijven zullen altijd Maple Leafs in voorraad (in stock) hebben. Maar het kan dus voorkomen dat bij speciale wensen u even moet wachten.

De gouden Maple Leaf munten die geleverd worden vallen meestal onder ‘verschillende jaren’. Het betreft hier de standaard beleggings bullion.
U krijgt een gouden Maple Leaf toegezonden waarbij niet naar het jaartal wordt gekeken.

Mocht u echter gouden Maple Leaf munten kopen met bepaalde eisen, dan kan het wat moeilijker worden.
Denk hierbij aan;
Speciale uitgave in bijvoorbeeld ‘Proof’ conditie.
– ‘Brilliant Uncirculated’ (BU) munten; oftewel munten die niet in roulatie zijn geweest. Deze munten kunnen echter wel kleine oneffenheden hebben!
– Gouden munten van een bepaald jaar

Wenst u 1 van bovenvermelde eisen te hebben dan kan het dus voorkomen dat erg levertijden op de munten zitten.
Echter voor de gemiddelde koper zal dit geen prioriteit zijn. De muntenverzamelaar die zichzelf toelegt op verzamelaarsmunten zal dit echter nog wel meenemen in zijn zoektocht.

Uw gouden Maple Leafs kopen

Zoals u kunt lezen is het kopen van een gouden Maple Leaf munt niet extreem moeilijk. Wij raden u echter wel aan om hetgeen wij beschrijven in uw achterhoofd te houden. Kopen van dit soort producten vergt altijd enige oplettendheid. U koopt uiteindelijk uw Maple Leaf munten ook niet voor altijd. Dus indien u ze wilt verkopen, moet dit ook weer zonder problemen gaan.

Veel plezier in ieder geval met het kopen van uw Maple Leaf munten.
Wij hopen dat u onze site waardeert en dat wij u geregeld terug mogen zien.

KLIK HIER INDIEN U NOG MEER INFO OVER GOUDEN MAPLE LEAF MUNTEN WILT LEZEN!