Gouden Maple Leaf koopt u bij de Maple Leaf specialist MapleLeaf.nl

Gouden Maple Leaf

Tijdens de laatste economische crisis is de goudprijs weer enorm gestegen. Op zo’n moment in goud stappen is dan zeer interessant. Maar om eerlijk te zijn; ervoor is nog beter! Er is nog steeds veel vraag naar beleggingen in goud zoals de gouden Maple Leaf en andere edelmetalen. Het vertrouwen in bedrijven en de economie krijgt na een economische crisis een aardige duw. Goud is altijd een veilge basis geweest voor velen in slechte tijden. Er ontstaat op zo’n moment dan ook een enorme toename in vraag naar de gouden Maple Leaf.

De Maple Leaf is populairder dan ooit. Vooral doordat deze gouden beleggingsmunt het voor iedereen mogelijk maakt om in goud te beleggen. Daar komt nog eens bij dat u er ook echt iets voor terugkrijgt; een prachtige gouden munt, het hoogste fijngehalte goud en wereldwijde verhandelbaarheid.
Een Maple Leaf munt kopen is een uitstekende manier om te beleggen in puur goud. Elke munt wordt geslagen in 24 karaat goud. Dit wil zeggen dat de munt voor 99,99 procent uit puur goud bestaat. Doordat het goud ook in kleinere munten geslagen is wordt het mogelijk gemaakt om in kleinere hoeveelheden goud te beleggen. U kunt uw vermogen met munten eenvoudig spreiden over meerdere munten.

Vooral vroeger was het een mooi alternatief. U kon vroeger vaak alleen grote goudbaren aanschaffen en geen kleine goudbaren zoals vandaag de dag wel mogelijk is.

De eerste gouden Maple Leaf werd in 1979 geslagen door de Royal Canadian Mint. Op dat moment was het de enige gouden beleggingsmunt waar u aan kon komen. De eerste beleggingsmunt ter wereld was de Zuid Afrikaanse Krugerrand. Echter door een boycot vanwege het apartheidsregime was deze niet beschikbaar. Een groot aantal beleggers besloot daarom over te stappen op de gouden Maple Leaf.

Het begin van de gouden Maple Leaf

Voor de Canadese overheid was het ontwikkelen van een beleggingsmunt de ideale oplossing om de goudindustrie in Canada een steuntje in de rug te geven. Voor de productie van de Gouden Maple Leaf werd namelijk alleen Canadees goud gebruikt. De invoering van de munt werd een groot succes want in de afgelopen jaren werden er vele miljoenen exemplaren geslagen.

In het begin werd de gouden Maple Leaf alleen geslagen in 1 troy ounce van 99,9 (.999) procent puur goud. Na een succesvolle periode van drie jaar werden gouden Maple Leaf  munten in verschillende gewichten geslagen. Beleggers konden zo hun vermogen spreiden over meerdere munten. Stel dat u geld wil vrijmaken dan zijn kleinere goudgewichten ook handig te verkopen. De puurheid van de munt werd ook verhoogd van 99,90 procent goud naar 99,99 procent puur goud. Dit zou het voor beleggers nog interessanter maken om te beleggen in de gouden Maple Leaf.

Gouden Maple Leaf assortiment

De jaren daarna werd het assortiment van de gouden Maple Leaf uitgebreid. Inmiddels is de munt verkrijgbaar in vijf verschillende waardes. In 1994 was er een uitzondering toen werd er een 6e waarde toegevoegd. Vanwege het vijftienjarige jubileum van de gouden Maple Leaf beleggingsmunt verscheen er een uitvoering met een vijftiende ounce goud. Deze Maple Leaf munt was verkrijgbaar in twee verschillende varianten. De munt werd geslagen als Bullion Coin en als Proof Coin. De Bullion Coin was echt gemaakt om mee te beleggen en de Proof Coin om te verzamelen. Het verschil is dat er bij de Proof Coin een speciaal laagje over de munt heen aangebracht werd. Dit laagje voorkwam dat de munt beschadigde en dat er geen krassen opkwamen. Als je een gouden Maple Leaf munt wilde kopen, dan kon je uit deze twee varianten kiezen. De munten werden in afzonderlijke verpakkingen geleverd.

Gewicht (oz)11/21/41/101/20
Gewicht (g)31,103515,5547,7773,1101,556
Zuiverheid (%)99,9999,9999,9999,9999,99
Diameter (mm)3025201614,1
Nominaal ($CAD)$ 50$20$ 10$ 5$ 1

Speciale uitgaven

Ondanks dat het oorspronkelijk een beleggingsmunt is zijn er ook veel verzamelaars die kiezen voor de gouden Maple Leaf. Er zijn namelijk ook verschillende soorten jubileum munten geslagen. De hogere verzamelwaarde is ook positief voor beleggers. Doordat veel verzamelaars geen afstand van de munten willen doen stijgt de waarde van de munt vaak harder dan de goudprijs. Uiteindelijk is dit voor een belegger ook een ‘extra waardestijging’. Vooral als u een exemplaar heeft uit een jubileum jaar kunt u hier soms veel extra geld voor krijgen.

De verzamelaarsmunten

De Royal Canadian Mint slaat niet alleen jubilea uitvoeringen, maar ook speciale uitvoeringen. Bijvoorbeeld een munt met een beschildering of hologram. Deze munten zijn hierdoor niet veel meer geld waard, maar zien er vooral ontzettend mooi uit. De oplage blijft uiteindelijk in zo’n geval belangrijk. Er zijn ook munten die extra geslagen zijn vanwege een speciale gebeurtenis. Bijvoorbeeld tijdens de Olympische Spelen van Canada is er ter gelegenheid een speciale gouden munt geslagen. Maar ook de zestig jarige bevrijding van de tweede wereldoorlog zorgde voor een speciale gemarkeerde Maple Leaf munt. Er waren hiervoor slechts 1000 exemplaren geslagen.

U zult deze bijzondere exemplaren niet snel tegenkomen. Dit komt doordat er meestal slechts een handjevol (kunnen er 500 zijn maar ook 7500) exemplaren worden geslagen. Uiteraard zijn deze zo weg door de liefhebbers. Als er een speciale gouden Maple Leaf verschijnt dan komen er soms maar vijfhonderd tot tot enige duizenden exemplaren uit. Er worden slechts een selectief aantal munten geslagen omdat het gaat om speciale verzamelmunten. De vraag naar verzamelmunten is vaak minder dan beleggingsmunten. Dit heeft niets te maken met de waarde van de munt, maar puur omdat de meeste beleggers zich niet interesseren in de uitstraling van de munt. Ze willen gewoon de beste prijs voor de aanschaf van een gouden Maple Leaf munt.

Maple Leaf beleggersmunten

Voor de meeste beleggers is een speciale afbeelding absoluut niet interessant. Het enige wat voor een belegger interessant is, is de opdruk van de Maple Leaf en de puurheid van het goud. Daarnaast speelt het gewicht van de munt een rol. De enige reden waarom een belegger kiest voor de Maple Leaf is omdat hij graag winst wil maken op z’n belegging en de betrouwbaarheid van het product. Op een bepaalt moment moet een munt verkocht worden. Het is voor de belegger belangrijk dat dit snel kan en tegen de juiste prijs. Het is belangrijk dat het goud eenvoudig erkend wordt om er snel mee te kunnen handelen als het nodig is.

Kwaliteitseisen Maple Leaf munt

Vanwege de speciale kenmerken van een gouden Maple Leaf munt is het niet lastig om de munten te herkennen.
De Canadian Mint heeft strenge eisen bij de productie van de munt. Doordat het een beleggingsmunt is moet alles kloppen. De munt is bijvoorbeeld beschermd tegen valsemunterij. Het is voor een belegger hierdoor veilig om te kiezen voor een gouden Maple Leaf. Dit komt doordat de echtheid van de munt gegarandeerd wordt. Het is hierdoor relatief eenvoudig om de munt weer te verhandelen.
De Royal Canadian Min staat bekend om de hoge beveiligingsstandaard welke van toepassing zijn op de munten.

De prijs van gouden Maple Leaf munten

Goudinkopers geven meer geld voor de munten dan de omgerekende goudkoers. Het produceren van een munt is duurder dan van bijvoorbeeld een goudbaar. Deze produktiekosten zijn verwerkt zijn in de inkoopprijs van de munten. Houdt u dus wel rekening, zowel bij inkoop- als bij verkoop van de Maple Leaf munten, dat deze opslag erin zit.

Gouden Maple Leaf aanschaffen?

U kunt een leuk rendement maken op de Maple Leaf munten, echter het blijft een beleggingsmunt. Uiteraard bent u altijd afhankelijk van de goudkoers en het verloop van de wereldwijde goudmarkt. En deze kan ook naar beneden gaan! Koop de munt alleen als u vertrouwen heeft in goud!

Wij zijn van de groep welke vertrouwen heeft in de toekomst van goud. Al duizenden jaren is goud een basis voor vermogen geweest, en zal het in de toekomst ook blijven. We zullen uiteindelijk echt niet de laatste crisis achter de rug hebben.
Elke belegger zal uiteindelijk ook beamen dat een goede belegger ook een goede spreiding van vermogen heeft. Een deel goud hoort daar volgens ons zeker bij. En de gouden Maple Leaf munten zijn met zuiverheid, kwaliteit en verhandelbaarheid in de wereld de absolute top beleggingsmunten.

Meer lezen over Gouden Maple Leafs?

KLIK HIER INDIEN U MEER INFO OVER MAPLE LEAF MUNTEN IN GOUD WILT!

 

Zilveren Maple Leaf Munten

Heeft u niet het budget om een gouden Maple Leaf munt aan te schaffen? Dan kunt u overwegen om te beleggen in zilveren Maple Leaf munten. De Canadese regering heeft naast de gouden beleggingsmunt ook een Zilveren Maple Leaf geslagen. De uitvoering is vrijwel indentiek aan de gouden variant. Doordat zilver een stuk voordeliger is kunt u al snel enige exemplaren aanschaffen als belegging.

KLIK HIER INDIEN U MEER INFO OVER MAPLE LEAF MUNTEN IN ZILVER WILT!