Written by Mapleleaf.nl

Onze wereld zal nooit nog hetzelfde zijn

In dit interview wordt er door Egon von Greyerz aan Paul Eberhart van SilverDoctors uitgelegd welke impact de combinatie van het Coronavirus evenals de aankomende economische depressie zal hebben op onze planeet. Als er één ding is wat het interview in één klap duidelijk maakt, dan is het wel dat onze wereld er nooit nog hetzelfde uit zal zien. We staan op de rand van een hyperinflatoire depressie welke uiteindelijk zal leiden tot een deflatoire depressie.

De aankomende jaren zullen alles behalve positief zijn en het staat nu al vast dat menig aantal mensen er aanzienlijk onder te lijden zullen hebben. Het is niet alleen voor overheden, maar zeker ook voor de centrale banken lange tijd veel te eenvoudig geweest om geld te drukken. Het gevolg hiervan is dat er een illusoire hoge levensstandaard tot stand is gekomen. De wereld staat nu echter op het punt om te ontdekken dat gedrukt geld over geen enkele waarde beschikt. Dit niet in het minst omdat een schuldprobleem niet zomaar kan worden opgelost door het creëren van nieuwe schulden.

Ondanks het feit dat de tijden moeilijk zijn is het zo dat er altijd kansen zijn voor mensen die zich bereid tonen om hard te werken. Zolang u maar niet afhankelijk bent van waardeloos gedrukt geld en / of van regeringen die eigenlijk zo goed als failliet zijn.

De boodschap die Egon reeds 20 jaar brengt is zeer consistent. De risico’s welke de wereld op vandaag kent zijn ongekend omwille van de gigantische schulden- evenals activabubbels. Het behoud van rijkdom door middel van de edelmetalen zilver en goud is bovendien essentieel. Goud evenals zilver zijn op dit ogenblik nog steeds sterk ondergewaardeerd. Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat het op zeer korte termijn onmogelijk zal zijn om tegen de huidige, gekende prijzen de edelmetalen nog aan te kopen.

Andere onderwerpen welke door Egon en Paul worden behandeld zijn:

  • Elke individuele hyperinflatoire gebeurtenis welke in het verleden plaats heeft gevonden was het gevolg van de verlaging van de valuta;
  • Er dient een scheiding te gebeuren van de papiermarkt met de fysieke markt voor olie en goud;
  • Waarom het nooit een goed idee is om te investeren in goud ETF’s;
  • Op welke manier verhoudt onroerend goed zich tot de edelmetalen goud en zilver?

Bekijk het interview om te ontdekken welke antwoorden er gegeven kunnen worden en om meer over deze materie te weten te komen.