Palladium Maple Leaf Munten

1 oz Palladium Maple Leaf MuntenSinds 2015 is de bullion afwerking op eerdere Palladium Maple Leaf (PdML) munten vervangen door de radiale lijnen. In het nieuwe 2017 Palladium Maple Leaf-veld zijn de radiale lijnen tot binnen micronen nauwkeuriger bewerkt om te zorgen dat reproduceerbaarheid cq vervalsing onmogelijk wordt.

Het unieke in de lijnbreedte en de hoogte geeft deze munt een karakteristieke uitstraling en creëert een licht diffractiepatroon dat specifiek is voor deze munt. Gecombineerd met een visuele beveiligingsfunctie – een getextureerd esdoornblad, die met een lasertechnologie op een klein gedeelte van de achterkant wordt gegraveerd, waarbij het cijfer ’15’* het uitgifte jaar van de munt aangeeft – vertegenwoordigt deze munt de voorloper in de muntbeveiliging.

*= uitgiftejaar kan dus verschillen.

De Canadese Palladium Maple Leaf Coin werd in november 2005 voor het eerst geproduceerd door de Royal Canadian Mint. Het heeft tot 2007 een zeer beperkte uitkering gehad en dan kort nog een jaar in 2009, waardoor het een van de kortste releases in de Canadese geschiedenis is. Deze munt bevat ook het onderscheid van de eerste Canadese munt die ooit uit palladium wordt gesynthetiseerd. Gezien zijn unieke geschiedenis, is het niet verwonderlijk dat het zo’n zeer populair en onduidelijk collector’s item is geworden. Elk esdoornbladmunt is gemonteerd van 1 troy ounce van het mooiste 99,95% pure palladium. Het meet 33 mm in diameter en 2,87 mm dikte. Individuele munten hebben momenteel een nominale waarde tegen 50 Canadese dollar.

Hoogtepunten van de munt:

Bevat 1 oz .9995 puur palladium.
Geslagen door de Royal Canadian Mint.
Kenmerkt het populaire Maple Leaf design.
Draagt een nominale waarde van $ 50.

Net als bij andere esdoornblad munten spreken de beelden die op de Palladium Maple Leaf munt staan voor de harten en de geest van het Canadese volk. Het gelijknamige esdoornblad, dat een symbool van vrede en tolerantie in Canada is geworden, staat op de voorzijde van de munt. De achterkant eerbiedigt zijn voormalige Britse affiliation met een gegraveerd portret van koningin Elizabeth II. Ondanks het schijnbaar eenvoudige ontwerp, geeft een nadere blik op deze beelden een zorgvuldige aandacht voor detail. Van het ingewikkelde aderpatroon van het esdoornblad tot de onverschillige expressie op het gezicht van de HRM, zullen de verzamelaars zeker ingenomen zijn met het graveren van het ontwerpen van elk ontwerpelement.

The Royal Canadian Mint sloeg palladium maple leafs van 2005 to 2007, in 2009, en vervolgde het slaan van de munt in 2015.

PALLADIUM MAPLE LEAF SPECIFICATIES
Gewicht (oz)Gewicht (g)Diameter (mm)DikteZuiverheid (%)Nominaal ($CAD)
1,0031,103533,002,8799,95$ 50