Platina Maple Leaf Munten

1 oz Platina Maple Leaf MuntenDe Canadese Maple Leaf munten (Bullion’s) van de Royal Canadian Mint zijn vandaag de dag één van de langste lopende en meest betrouwbare munten ter wereld. In 1979 werden de gouden munten geïntroduceerd maar daarna is verder uitgebreid naar onder andere Platina Maple Leaf munten.

Op 22 september 1988 werden de Platina Maple Leaf munten van de  Royal Canadian Mint geintroduceerd.
De eer van het slaan van de eerste van deze Canadese munten ging naar Junichiro Tanaka. President van één van de grootste edelmetalen distributeurs in Japan waar de verkoop van de gouden Maple Leaf goed was voor 70% van alle gouden munten verkopen.
Het zijn de zuiverste platina munten op de markt waardoor ze populair en goed verhandelbaar zijn. Oorspronkelijk waren deze verkrijgbaar in een gewicht van 1 oz en meerdere deelgewichten echter die productie loopt van 1988 tot 2001. Toen de muntserie in 2009 in platina terugkeerde werden alleen de 1 oz munten nog geslagen.

De platina Maple Leaf munt van de ‘Royal Canadian Mint’ was in 2012 de meest verkochte platinamunt ter wereld. De voorkant van alle Canadese Platina Maple Leaf munten omvat het profiel portret van Koningin Elizabeth II. Hare majesteit’s afbeelding is aan de voorzijde van alle Canadese munten te zien waarbij het ontwerp komt van Susanna Blunt. Dit ontwerp werd in 2003 gemaakt waarna het verscheen op de Canadese munten vanaf 2004.

Op de achterkant van de Platina Maple Leaf munten staat de afbeelding van het esdoornblad. Dit bekende ontwerp wordt aan de achterzijde van alle gouden-, zilveren- en palladium versies van de Maple Leaf munten gebruikt. Het omvat gravures van het land, zuiverheid en metaalgehalte evenals de nieuwe micro-laser gegraveerde radiale lijnen.

BEVEILIGING.

Vanaf 2017 is er bij de nieuwe platina Maple Leaf munten een nieuw beveiligings aspect toegevoegd. Tot op micronen nauwkeurig zijn de zogenaamde radiale lijnen veranderd.
De unieke lijnbreedte en reliefhoogte geven deze platina munt een unieke uitstraling welke gecreëerd wordt door een licht afbuigend patroon. Dit is specifiek voor de nieuwe 2017 Maple Leaf munten. In combinatie met een getextureerd esdoornblad met het cijfer “17”* welke met lasertechnologie gegraveerd is op de achterkant van de Maple Leaf. Hiermee wordt het jaar van uitgifte aangeduid op de platina Maple Leaf munten. Met deze 2 nieuwe veiligheidsaspecten is het namaken van de Maple Leaf munten weer een stuk moeilijker geworden. De munten van Royal Canadian Mint welke de Maple Leaf munten uitgeeft vormen hiermee de voorloper in de techniek van muntbeveiliging.

MEEST POPULAIRE PLATINA BELEGGINGSMUNT

De Canadese platina Maple Leaf munten zijn in de internationale beleggingswereld de absolute top. De hoge zuiverheid van .9995 is voor de beleggers zeer belangrijk maar ook de verhandelbaarheid is belangrijk. De platina Maple Leaf munten voldoen aan alle eisen om tot de best presterende beleggingsmunten te behoren ter wereld. U kunt deze munten overal ter wereld kopen en indien u wilt natuurlijk ook verkopen.
Maar ook voor de Maple Leaf munten verzamelaars is dit een mooie toevoeging tot de muntenverzameling.

*= uitgiftejaar kan dus verschillen.

PLATINA MAPLE LEAF SPECIFICATIES
Gewicht (oz)Gewicht (g)Diameter (mm)DikteZuiverheid (%)Nominaal ($CAD)
1,0031,103530,002,6299,95$ 50