Top 3 internationale gouden bullion gouden beleggingsmunten
Written by Mapleleaf.nl

Top 3 internationale gouden bullion beleggingsmunten

Gouden en zilveren Maple Leaf munten de top!

Wanneer men in Amerika praat over het kopen van gouden bullion beleggingsmunten, praten ze vaak over de geliefde gouden American Eagle munt, of de gouden Buffalo. Dit zijn de meest verhandelde munten in de Verenigde Staten, dus we praten al snel over een aardige oplage en verkoop. Logisch, want het patriottisme zorgt ervoor dat de Amerikanen in eigen land geslagen gouden munten kopen.

Maar verzamelaars en beleggers wereldwijd, die ook nog steeds een grote verscheidenheid aan Amerikaanse edelmetaal, zilveren en gouden munten bezitten, zijn meer en meer geïnteresseerd in het uitbreiden van hun collecties met buitenlandse edelmetaalmunten. Buitenlandse munten hebben een ook aantrekkingskracht op ze.

Dus wat zijn de meest gewilde (edelmetaal) gouden bullion beleggingsmunten uit het buitenland? Volgens het koopgedrag van voorgaande jaren zijn de Canadese gouden Maple Leaf munten, de Zuid-Afrikaanse Krugerrand munten en de gouden Brits Britannia de leidende topverkopers. Naast deze drie leiders hebben de Oostenrijkse Filharmonische gouden munten en de Mexicaanse Peso gouden munten ook veel aandacht van kopers gekregen. Maar wat maakt al deze munten speciaal? En welke feiten zijn belangrijk voor potentiële kopers?

In dit artikel gaan we verder in op de Canadese Maple Leaf. De Canadese Maple Leaf munten zijn onder beleggers en verzamelaars erg in trek. De hoge zuiverheid aan edelmetaal, kwaliteit en verhandelbaarheid, maken ze over de gehele wereld zeer geliefd.

 

Canada’s gouden Maple Leaf munten familie

De Canadese gouden Maple Leaf munt geniet over de hele wereld grote populariteit. Het eenvoudige maar aangename ontwerp van Queen Elizabeth II aan de voorzijde en het esdoornblad aan de achterkant zijn ongetwijfeld de oorzaak van het grote succes van de munt. Maar naast de schoonheid van de munt weet de Royal Canadian Mint hun mooie munten op de markt te brengen.

Samen met zeven verschillende maten in goud, is de Maple Leaf-munt ook verkrijgbaar in zilver, platina en palladium – om nog maar te zwijgen van de 100 kiloversie die een waarde van één miljoen dollar vertoonde, die OOIT de grootste geslagen edelmetaalmunt was. Toen de indrukwekkende 100 kilo gouden Maple Leaf werd gestolen tijdens een tentoonstelling in het beroemde “Bode Museum” in Berlijn, in Duitsland, verspreidde het nieuws zich over de hele wereld, waardoor de Maple Leaf munt nog bekender en herkenbaarder werd.

 

99.9% Goud, hoogste zuiverheid & kwaliteit

De gouden munten van Maple Leaf worden ook gewaardeerd om hun geweldige kwaliteit en 99,99% puur gouden samenstelling. Iemand die Maple Leaf-munten koopt, kan blindelings vertrouwen op het krijgen van een onvergelijkbare munt die door strenge kwaliteitscontroles wordt gehaald, waardoor levensvreugde ontstaat. De vele verschillende muntgroottes zorgen ervoor dat niet alleen mensen met een grote beurs zich een Maple Leaf kunnen veroorloven; de kleinste beschikbare maten zijn een munt van 1 gram Maple Leaf en een versie van 1/50 troy ounce, beide verkrijgbaar voor een prijs die lager is dan € 100,-.

 

Maple Leaf feiten

  • Gouden Maple Leaf: 99.99% Au
  • Zilveren Maple Leaf: 99.99% Ag
  • Platina Maple Leaf: 99.95% Pt
  • Palladium Maple Leaf: 99.95% Pd
  • – Ontwerp voorzijde: Queen Elizabeth II
  • 
– Ontwerp achterzijde: Sugar Maple Leaf
  • – Goud gewichten: 1 g, 1/20 oz, 1/15 oz, 1/10 oz, 1/4 oz, 1/2 oz, 1 oz
  • – Zilver gewichten: 1 oz
  • – Platina gewichten: 1/20 oz, 1/15 oz, 1/10 oz, 1/4 oz, 1/2 oz, 1 oz
  • – Palladium gewichten: 1 oz