Chronische tekort en schulden VS
Written by Mapleleaf.nl

Verkiezingen – Het winnende programma

De Amerikaanse verkiezingen hebben eindelijk plaatsgevonden. Tijdens de campagne hebben beide kandidaten de kritieke kwestie die de VS in de komende vier jaar ten val zal brengen, volledig vermeden. De verkiezingscampagne was lelijk, maar vermeed totaal het monumentale probleem waarmee het Amerikaanse volk word geconfronteerd.

Het is duidelijk dat geen van beide de kiezers wilde vertellen dat hij de leiding zal nemen over een totaal bankroet land dat de komende vier jaar waarschijnlijk economisch, financieel en moreel zal instorten.

Aan het einde van dit artikel heb ik uiteengezet wat het winnende verkiezingsprogramma zou zijn geweest.

Een presidentiële kandidaat vertelt nooit de waarheid

Noch Trump, noch Biden hebben het Amerikaanse volk verteld dat de VS een totaal bankroet land is met al 90 jaar tekorten. (Vier kleine uitzonderingen in de jaren 40 en 50. De Clinton-overschotten waren nep.)

Wat een niet benijdenswaardige taak, om een ​​insolvente natie te leiden en door iedereen gehaat te worden terwijl het land in de ondergang vervalt.

Hoe kan iemand bereid zijn een natie te leiden die de helft van zijn begrotingsuitgaven moet lenen? De duidelijke feiten liggen op tafel. Je kunt 90 jaar wanbeheer niet uitwissen.

De cijfers vertellen ons de waarheid. In het fiscale jaar 2020 bedroegen de uitgaven $ 6,6 biljoen en de belastinginkomsten $ 3,4 biljoen. Het tekort was dus maar liefst $ 3,2 biljoen. En zoals de geschiedenis ons laat zien, kan het alleen maar erger worden. De toestand van het financiële systeem, verergerd door Covid, garandeert vanaf nu versnellende tekorten.

VS schuld – meer dan $ 40 biljoen in januari 2025

De Amerikaanse federale schuld zal tegen de tijd dat de nieuwe president het overneemt minstens $ 28 biljoen bedragen. Dit was volledig voorspelbaar op basis van een simpele extrapolatie zoals in mijn artikel van februari 2018. In hetzelfde artikel voorspelde ik dat de schuld wanneer de volgende president het roer overneemt in januari 2025 $ 40 biljoen zal bedragen. Zie onderstaande grafiek. Ik was waarschijnlijk veel te voorzichtig omdat op de manier waarop de dingen nu gaan, $ 40 biljoen te laag lijkt.

Chronische tekort en schulden VS

Dus waarom heeft geen van beide kandidaten de waarheid verteld en de feiten uiteengezet dat de VS meer dan de totale belastinginkomsten zullen moeten lenen om biljoenen te betalen aan medische zorg, sociale zekerheid, defensie enz.

De Dollar is 98% gevallen

En waarom vertelt geen van beide kandidaten het volk dat de gevolgen van een tekortbeleid van 90 jaar hebben geleid tot een daling van 98% in de waarde van de dollar, in reële termen, wat tegen goud is?

Vrijwel elke president in de geschiedenis heeft gepocht over de sterke dollar. Maar niemand heeft het Amerikaanse volk verteld dat de dollar het papier waarop het is gedrukt, nauwelijks waard is. En geen van beide kandidaten heeft de kiezers verteld dat er in de komende jaren onbeperkt geld moet worden bijgedrukt in een vergeefse poging om de Amerikaanse economie en de natie te redden van totale ondergang.

Wat de Keynesianen of de MMT-menigte ook zeggen, je kunt NOOIT welvaart bereiken door waardeloze stukjes papier te drukken, of op een computerknop te drukken. Als deze theorieën geldig waren, zou de wereld kunnen stoppen met werken en gewoon bijdrukken, bijdrukken en bijdrukken.

Goud vertelt de waarheid

Alleen goud weerspiegelt wat er gebeurt met de waarde van fiatgeld. Maar zelfs goud toont de ware situatie niet, aangezien de enorme hoeveelheid uitstaand papiergoud de ware goudprijs verhult. Maar de papieren goudmarkt zal de komende jaren waarschijnlijk mislukken, aangezien de schuld explodeert en de waarde van fiatgeld implodeert.

Het zal de versnelde gelddruk zijn, die zal leiden tot de vernietiging van de dollar en alle papieren valuta.

De huidige goudprijs weerspiegelt niet eens het gelddruken en de kredietcreatie die we tot nu toe hebben gezien. De onderstaande grafiek laat zien dat in verhouding tot de Amerikaanse geldhoeveelheid, goud vandaag de dag net zo goedkoop is als in 1970 toen de goudprijs $ 35 bedroeg of in 2000, toen goud $ 288 was.

Goudprijs gecorrigeerd voor fiat geldhoeveelheid

Met de verwachte en vereiste explosie van de geldhoeveelheid in de komende vier jaar, zal goud vanaf hier exponentieel stijgen.

Belangrijk maar niet dringend

In zijn boek ‘7 Habits’ vertelt Steven Covey ons dat we ons moeten concentreren op ‘het punt’, en prioriteit moeten geven aan zaken die BELANGRIJK maar NIET DRINGEND zijn. Helaas richten de meeste mensen, en vooral de politici en de media zich op het verkeerde punt, welke DRINGEND maar NIET BELANGRIJK zegt.

Het is op dit laatste punt, waarop de huidige wereld van onmiddellijke bevrediging de meeste energie en tijd besteedt. Dat houdt in dat u een SMS-bericht beantwoordt wanneer u in een belangrijk gesprek met iemand bent, of dat u een inkomende oproep van een mobiele telefoon altijd voorrang geeft op degene met wie u samen bent.

Veel bedrijfsleiders hebben de neiging om noodsituaties op korte termijn te bestrijden, in plaats van plannen te maken voor de langetermijnstrategie en de welvaart van het bedrijf.

VK heeft 3 1/2 jaar geneuzeld over Brexit

Politici zijn natuurlijk de ergste. Ze lijken van de ene crisis naar de andere te gaan in hun strijd om te overleven. In het VK besloten de mensen in 2016 om de EU te verlaten. Het Parlement, de grote bedrijven en de media konden de uitkomst niet accepteren. Evenmin konden de ‘Blijvers’ dit die de stemming verloren hebben. Pas toen Boris Johnson in juli 2019 premier werd en vervolgens een onaantastbare meerderheid in het parlement behaalde, kon de Brexit eindelijk worden geïmplementeerd.

Daarvoor debatteerde het VK 3 1/2 jaar over de Brexit en niets anders. Over het feit dat de Britse economie snel achteruitging, had de regering geen tijd om zich op te concentreren. Evenmin deed de media dit, die alles probeerden om de Brexit te saboteren.

Dus het VK bracht al die tijd op het verkeerde punt door. Alleen maar gekibbel over de Brexit, terwijl de muren van Jericho om hen heen omtuimelden.

Vier jaar Trump saboteren

En precies hetzelfde gebeurt in de grootste economie ter wereld. Sinds Trump vier jaar geleden werd gekozen, hebben de oppositie en de media zich er volledig op gericht hem uit zijn ambt te krijgen met allerlei vuile trucs, inclusief Russische connecties en afzetting.

Dus voor Trump zijn het 4 jaar geweest waarin hij vecht tegen allerlei denkbeeldige windmolens (Don Quijote). Dit waren windmolens die door zijn vijanden waren opgericht om te voorkomen dat hij de belangrijke en urgente zaken zou aanpakken, zoals een haperende economie die alleen kan overleven met gedrukt geld en schulden.

Maar een politicus die slechts voor 4 jaar wordt gekozen, moet zich in ieder geval na de eerste 18 maanden concentreren op het kopen van stemmen voor de komende verkiezingen. En de mensen eisen onmiddellijke bevrediging en niet de ontberingen die nodig zijn om de economie recht te zetten.

Een wanhopig pleidooi van de presidentiële kandidaat

En daarom heeft geen van beide kandidaten ooit een serieuze discussie durven voeren over het feit dat de VS bankroet is. Hieronder staat wat de winnende kandidaat had moeten zeggen. Maar wie zou er op een kandidaat stemmen met het volgende manifest:

  • ‘Ons land is bankroet. We kunnen niet rondkomen en we moeten Medicare / Medicaid, sociale zekerheid en defensie volledig elimineren om het budget in evenwicht te brengen. Dat zal ons $ 3 biljoen besparen, waarmee het tekort voor 2020 bijna wordt gedekt.
  • Het probleem is dat we volgend jaar een groter tekort verwachten. Covid legt grote delen van het land lam en zal zeer kostbaar zijn. Het zal ook blijvende negatieve effecten hebben. Daarnaast verwachten we grote problemen in het insolvente financiële systeem. Dit zal het drukken van nog eens biljoenen dollars, of zelfs tientallen biljoenen dollars noodzakelijk maken.
  • Maar als we deze dollars drukken krijgen we een steeds groter probleem. De waarde van de dollar zal plotsklaps dalen en we zullen nog meer moeten drukken en lenen. Dat zal een vicieuze cirkel creëren met een lagere dollar, grotere tekorten en grotere schulden plus inflatie.
  • Dit zijn dus de feiten. Het spijt me natuurlijk zeer dat ik u deze moet presenteren, maar ik ben er zeker van dat er geen andere uitkomst zal zijn.
  • Ik hoop oprecht dat u mij op dit platform kiest. Ik ben tenslotte de enige presidentskandidaat in de geschiedenis die zijn volk de waarheid en de werkelijke staat van de natie heeft verteld.
  • En geloof alsjeblieft niet de nep beloftes van de andere kandidaat. Een leugenaar verdient het niet om president te zijn.
  • Ten slotte beloof ik mijn best te doen om de komende wanordelijke ineenstorting van de VS zo goed mogelijk te beheren. “

Een artikel van Egon von Greyerz
Oprichter en leidende Partner van
Matterhorn Asset Management
Zurich, Switzerland
Website: GoldSwitzerland.com


Dit artikel komt van de website premetin.com waar je meer informatie kunt vinden met betrekking tot goud, zilver, platina, palladium en edelmetalen in het algemeen. Dit artikel in vindbaar in de categorie ‘OPINIE’ met artikelen van bekende en minder bekende auteurs over goud en edelmetaal. En natuurlijk vermelden wij hier weer bij dat het slechts een mening is: je kunt het er mee eens zijn, maar het hoeft zeker niet :))
Veel plezier met dit artikel van Egon von Greyerz van de website GoldSwitzerland