Waarom een maple leaf kopen?

Waarom een Maple Leaf kopen

Het is één van de meest waardevolle edelmetalen ter wereld; goud.
Waardevol omdat het veel gebruikt wordt EN schaars is. Het meeste goud wordt verwerkt in de sieraden handel. Daarnaast hebben de banken een aanzienlijk gedeelte in bezit, waaronder natuurlijk ook de Nationale banken maar ook een groot deel wordt gekocht ter belegging. De vraag ‘waarom een Maple Leaf kopen’ is dus niet 123 beantwoord want er zijn eerst een hoop andere vraagstukken.

Je kunt op verschillende manieren goud kopen. Door middel van opties of aandelen bijvoorbeeld. Misschien wil je het door een pro laten doen die het belegt via BullionVault. Als het ware een systeem waarbij je een gewicht in edelmetaal belegt en op papier aankoopt, maar het goud nooit fysiek in handen krijgt. Of je koopt goud als Jan Modaal in een fysieke vorm en legt het in je kluis of onder je bed. Goud kopen, fysiek als belegging is voor consumenten het meest interessant en gebruikt. Het spreekt het meest tot de verbeelding en je hebt echt iets in handen.

Je ondervindt natuurlijk wel problemen alszijnde opslag, aankoopkosten, etc.
Maar deze vind je echter ook bij alle andere beleggings producten. Koop aandelen en je betaalt aankoopkosten en beheerkosten…..
Zelfs een auto als een belegging zal het nodige onderhoud vergen, dus geld kosten.

 

 

De keuzes bij edelmetaal kopen

Indien u besluit om fysiek goud, zilver, of wat voor edelmetaal aan te kopen, dan komt u ook voor de keuze te staan in welke vorm u dit wilt doen. Waarom een Maple Leaf kopen en geen goudbaar?

Baren en munten zijn de meest gebruikte opties. Maar dan welk edelmetaal of gewicht. En natuurlijk dan ook nog het financiele aspect want hoe zit het bijvoorbeeld met de btw op uw producten van edelmetaal? Nogmaals zijn het allemaal vraagstukken die beantwoord moeten worden maar die je ook bij de meeste beleggingsproducten hebt.

Aangezien u op onze Maple leaf site bent beland, kunt u zich afvragen; ‘ja, dus waarom een Maple Leaf kopen?’.
Buiten het feit dat wij de Maple Leaf een zeer mooie munt qua vormgeving vinden, is de Maple Leaf een zeer gewilde munt onder beleggers.
De hoge standaard qua beveiligingsaspecten en afwerking van de Royal Canadian Mint zijn bekend en geruststellend voor velen. Daarbij heeft de munt als 1 v/d weinige een extreem hoge fijnheid van edelmetaal.
De gouden Maple Leaf en zilveren Maple Leaf versies worden geslagen in een fijnheid van .9999 oftewel 99,99%. De platina Maple Leaf en palladium Maple Leaf versies zijn van een .9995 (99,95%) gehalte.

 

BTW op munten en/of baren

Een financieel aspect welke de meeste mensen meer zal aanspreken is dat bij de meeste beleggingsmunten btw onder de margeregeling valt, en bij de meeste baren niet.
U betaalt in de meeste gevallen dus voor een baar een btw opslag, maar bij munten is deze btw door de marge regeling beperkt of zelfs ‘0’.

Met betrekking tot goud is het echt een persoonlijke voorkeur. BTW is hier namelijk niet op van toepassing.
Zilver, platina en palladium vallen echter wel onder het btw regime, dus hier behoort u zich enigzins in te verdiepen.
Voor de particulier is de btw natuurlijk niet aftrekbaar dus gaat eventuele doorberekende btw ten koste van de beleggingswinst.
LEES HIER MEER OVER DE BTW EN DE MARGEREGELING!

 

De uiteindelijke keuze op een Maple Leaf of iets anders

Elke product heeft uiteindelijk zijn voor- en nadelen. Maar het is uiteindelijk ook een gevoel.
Ik, als schrijver van dit artikel, vind de Maple Leaf een mooie munt welke zijn betrouwbaarheid heeft bewezen. Niet aan mij, maar aan de beleggers en de financiele wereld.
Ik wil ook een product hebben welke ik over de hele wereld kan aanbieden. De Maple Leaf is over de gehele wereld bekend dus de verhandelbaarheid is ook geen probleem.
Wat mij echter over de streep trekt ten opzichte van goudbaren is dat ik ook nog eens een wettelijk betaalmiddel in handen heb. Het wordt dus ook nog eens gegarandeerd door een overheid. Nu is de nominale waarde niet meer te vergelijke met de intrinsieke waarde maar het feit dat het een uitgave van de Canadese overheid is,  deed mij samen met alle andere feiten kiezen voor de Maple Leaf.

Ik hoop dat ik u ook enig enthousiasme heb kunnen overbrengen en de vraag ‘waarom een Maple Leaf kopen’ hierbij enigzins is beantwoord.

Veel plezier met u zoektocht naar uw beleggings producten, en uw bezoek aan onze site!