Wereldwijde schulden-implosie aanwezig - Egon von Greyerz - Palisade Radio
Written by Mapleleaf.nl

‘”Wereldwijde schulden-implosie in aantocht”‘ – Egon von Greyerz op ‘Palisade Radio’

In dit interview spreekt Egon von Greyerz ( van GoldSwitserland) met Tom Bodrovics van Palisade Radio over de cyclische en repetitieve aard van de huidige economische situatie. Ook deelt hij zijn zorgen over de toenemende schuldenlast en de reactie van de centrale banken.

“De wereld bevindt zich op een punt waar het risico absoluut maximaal is”, zegt Egon, die stelt dat een wereldwijde schulden-implosie onvermijdelijk is.

Overheden geven meer geld uit dan ze ontvangen en lopen tekorten op. Zoals door de geschiedenis heen is gebeurd, is de reactie van centrale banken en regeringen om meer geld te drukken. Maar waar zal dit toe leiden?

In deze verhelderende discussie legt Egon uit hoe deze problemen dateren uit het begin van de eeuw en eerdere economische crises, zoals de wereldwijde recessie van 2006-2009. Volgens Egon zagen we de eerste waarschuwingssignalen in september 2019, maar beginnen we nu de echte effecten te zien.

Egon bespreekt vervolgens hoe COVID-19 de katalysator was, maar niet de oorzaak, voor de gebeurtenissen van vandaag, en hoe hij vreest dat we afstevenen op een periode van ernstige achteruitgang. Schulden kunnen niet worden opgelost met meer schulden, maar centrale banken en regeringen lijken dit feit niet te begrijpen. Daarom moeten beleggers zich vandaag voorbereiden op de onvermijdelijke achteruitgang.

Je kunt Egon ook over horen praten over:

  • Wereldwijde schuld en systeemrisico’s
  • Hyperinflatie en derivaten
  • Waarom goud tegenwoordig ongelooflijk goedkoop is
  • China’s rol in de toekomst
  • De ultra veilige privé goudkluizen van Matterhorn Asset Management in Zwitserland