Zilveren Maple Leaf kopen

1 oz zilveren Maple Leaf 2021 voorzijdeZilveren bullion munten zijn voor vele beleggers een mooi alternatief. Een zilveren Maple Leaf kopen garandeert u een munt met de hoogste fijnheid, en in de markt een wereldwijde verhandelbaarheid. Verkopen is door de top positie welke de munt in de beleggerswereld inneemt dus geen probleem. Beleggers weten dat de munt qua fijnheid, gewicht en kwaliteit de leading coin is.

Als u besloten heeft om te gaan beleggen in zilveren Maple Leaf munten dan komen er automatisch nieuwe vragen boven. Het is niet verkeerd om uzelf dus eerst goed te oriënteren voordat u tot de aanschaf overgaat. Hoeveel geld wilt u investeren? Wat is de huidige prijs van de zilveren Maple Leaf munten? Wat was de prijs voor de munt vorige week, en koop ik dus op een hoge koers of relatief lage? Daarnaast moet u bijvoorbeeld ook gaan nadenken over de plek waar en hoe u de munten gaat opslaan.

De prijs van uw zilveren Maple Leaf munt

De prijs die u betaalt voor zilveren Maple Leaf munten is om te beginnen afhankelijk van de zilverkoers. Als u in een online winkel kijkt met beleggingsmunten dan ziet u dat de prijs regelmatig aangepast wordt. Om de zoveel minuten wijzigt de prijs in de shop automatisch aan de hand van de real-time zilverprijs. Nu is de zilverkoers maar een gedeelte van de verkoopprijs van zilveren munten. De producent ( de Royal Canadian Mint) heeft natuurlijk ook zijn productiekosten en zijn winstmarge, dus de munt is al in aanschafprijs voor de handelaar gestegen.

Bovenop deze inkoopprijs berekend de handelaar nog zijn winstmarge. Een winkel of handelaar wil natuurlijk wel winst maken op de verkoop van zijn zilveren Maple Leaf munt. Op dit gedeelte kunt u door middel van ‘shoppen’ wel enige marge pakken. Zilverhandelaren kunnen beslissen om een aantal munten is de ‘sale’ te gooien. Wegens te veel voorraad of wat voor reden dan ook. Het kopen van deze munten is dus uw eerste winst.

En tenslotte, wie kent ze niet,  wil de staat ook nog zijn deel. In vergelijking met gouden beleggingsmunten, zit er op zilveren munten wel een (gedeelte) BTW heffing.

Kopen op basis van vertrouwen en kwaliteit

Een professioneel belegger cq investeerder kijkt anders naar de zilver beleggingen dan de gemiddelde particuliere belegger.
Voor een particulier zal een computer berekening waarbij koers en marge naar voren komen niet zo extreem van belang zijn.
Een particuliere belegger moet, volgens ons, toch meer op de lange termijn denken. Terwijl bij een professioneel belegger ook de korte termijn zeer belangrijk is.

Waar wij de gemiddelde zilveren Maple Leaf koper nog wel op willen wijzen is dat ‘het goedkoopste niet altijd het beste is’.
De prijs van een zilveren munt is dus samengesteld uit zilverkoers + produktiekosten + winstmarge + eventueel (gedeelte) BTW.
Op het punt van winstmarge van de handelaar kunt u dus uw marge eventueel vergroten. Beslist de handelaar in te leveren op zijn marge, dan pakt u hier een voordeel. Maar; is de handelaar betrouwbaar? Heeft deze een fysieke winkel of heet hij ‘De zilverkoning’ en is afhalen niet mogelijk!
Vandaag de dag spelen dit soort zaken weldegelijk mee in het aankopen van uw zilveren Maple Leaf. Ook al koopt u er maar één; geld is geld, dus vermogen!

Wilt u een zilveren Maple Leaf kopen, koop dan bij een vertrouwd bedrijf of persoon!
Een munten handelaar krijgt zoveel zilveren munten, dus ook zilveren Maple Leafs in zijn handen, dat de handelaar precies weet wat hij koopt en dus ook wat hij verkoopt. U heeft tenslotte in de toekomst toch ook een moment dat normaliter de munten weer verkocht moeten worden. En dan is het een fijn gevoel dat u ook een vertrouwd product verkoopt.

In dit geval iets meer geld neerleggen weegt niet op tegen problemen welke u in bepaalde situaties kunt tegenkomen.

Zilveren Maple Leaf kopen. Huh wat, BTW?

Op gouden beleggingsmunten zit er geen BTW. Bij de zilveren beleggingsmunten, en ook de zilverbaren overigens, is het meer complex. Zilveren beleggingsmunten en een klein gedeelte van zilverbaren vallen onder de zogenaamde margeregeling. De verkoper moet BTW berekenen over het stukje winstmarge. Dit maakt weldegelijk verschil aangezien u niet de volledige 21% BTW betaalt maar een gedeelte hiervan. Deze BTW dient dus wel op de aankoop faktuur te staan. Voor de bedrijfsmatige belegger niet zo van belang, maar voor de particulier wel. Als particulier kunt u de BTW namelijk niet terugvragen dus hoe lager het gedeelte btw, hoe goedkoper de aanschafprijs. Maar in principe is het bedrag aan BTW dus door de margeregeling te overzien.

Wilt u meer over de margeregeling lezen, gaat u dan aub naar onze website pagina ‘BTW OP MAPLE LEAF MUNTEN?’. (Klik op link)

Levertijd zilveren Maple Leaf munten

Standaard een zilveren Maple Leaf kopen zal voor beleggingsmunten geen probleem zijn. Bij de handelaar op de zilveren Maple Leaf bullion zal dus geen levertijd zitten. Deze munten zijn zo gangbaar dat elke handelaar deze wel uit voorraad kan leveren. We praten hier nadrukkelijk over de bullion; de beleggingsmunt!!

De Maple Leaf munten worden namelijk ook nog uitgegeven in een verzamelaarsvorm. Deze munten worden in allerlei vormgevingen en thema’s geslagen. In een beperkte oplage.

Overigens hebben de gespecialiseerde handelaren in beleggingsmunten (Bullion’s) deze verzamelaars munten helemaal niet. Dit vergt namelijk een grote kennis van munten en daar zijn dit soort bedrijven niet op ingericht. De verzamelaars munten kunt u normaliter bij de zogenaamde muntenhandels tegenkomen.

Wees bewust dat de bullion (beleggingsmunt) maar 1 standaard vormgeving heeft.
Klik hier indien u een zilveren Maple Leaf (Bullion) beleggingsmunt wilt zien!
Zowel de gouden-, zilveren-, platina- als palladium Maple Leafs zien er allemaal hetzelfde uit.
Komt u een andere vormgeving, kleur, of thema tegen dan is dit een verzamelmunt met andere kwaliteit en waarde.

De huidige zilverkoers en de Maple Leaf

Van 2000 tot 2005 schommelde de zilverprijs rond de € 5 per troy ounce. Tussen 2005 en 2008 steeg de zilverprijs naar rond de € 10 per troy ounce. In 2011 stond zilver echter op een recordhoogte van € 32 per troy ounce. De reden; de financiele crisis welke rond 2008 inzette deed het edelmetaal zeer veel in prijs stijgen. Dit dus met het hoogtepunt in 2011.  Het zag er zelfs even naar uit dat de zilverprijs richting de € 40 ging.

Op een hoogtepunt zilver kopen is altijd moeilijk. Beleggers die toen zilver kochten hebben vermoedelijk een verlies gemaakt. Aan de andere kant blijft het beleggen; hoger had ook gekund. Keywords zijn in dit geval toch spreiding en verantwoord beleggen. Het blijft uiteindelijk een feit dat bij beleggen in zilver, de zilverprijs altijd kan zakken.

De zilverprijs schommelt de laatste jaren rond de € 25 per troy ounce. Wat ons betreft zal de zilverkoers een mooie toekomst tegemoet gaan. Er wordt uiteindelijk in de industrie gigantische hoeveelheden zilver verwerkt. En vraag zal toch resulteren in een waardestijging volgens ons.
Op dit moment instappen en een Zilveren Maple Leaf kopen kan een goed moment zijn. Qua zilveren muntproducten voldoet het uiteindelijk aan alle eisen van een belegger. Wij hebben in ieder geval zeer veel geloof in deze munt die zich sinds 1988 al meer dan genoeg heeft bewezen.
Wij hopen dat u dat geloof ook heeft!