Zilveren munten zijn al eeuwenlang een populaire keuze voor beleggers die op zoek zijn naar waardevolle en diverse investeringen. Of je nu nieuw bent in de wereld van beleggen of een doorgewinterde investeerder, zilveren munten bieden een aantal voordelen die ze de moeite waard maken om in overweging te nemen met betrekking tot waarde en diversificatie. Zilver en goud worden al duizenden jaren lang gebruikt als een waardevolle activa, en ook in het huidige tijdperk ontbreekt het niet bij de standaard belegger.

Edelmetaal en politiek

Tot 1971 was edelmetaal ook onderdeel van ons monetaire stelsel maar na afschaffing van de zogenaamde goudstandaard, is voor velen de link tussen ons geldstelsel en goud en zilver verdwenen. Kijken we nu 50 jaar later terug naar deze ontkoppeling en leggen we dit naast de staatsschulden welke landen hebben, dan vraag je jezelf toch af of dit een goede zet is geweest van de politiek. Ook hier zijn waarde en diversificatie uiteindelijk van belang.
Maar de huidige politiek is uiteindelijk niets meer dan populisme waarbij de volgende verkiezingen het meest essentieel zijn….. liegen, verdraaien en zaken niet meer kunnen herinneren zijn uiteindelijk meer standaard dan uitzondering. We hebben in 2008 al een voorproefje gehad van waar dit beleid toe kan leiden. maar uiteindelijk zal er toch een moment komen dat de staatschulden niet meer onder controle te houden zijn. En dan zullen velen toch zeggen; ja, hadden we de goudenstandaard maar nooit losgelaten.

Zilver en goud hebben zich al 5000 jaar bewezen. En tegenstandaders van edelmetaal noemen het ‘angstzweet’. maar bij elke economisch tegenslag, bewijst dit ‘angstzweet’ zich toch elke keer weer. dus hoe duidelijk wil je het hebben?
Beleg dus een gedeelte van je vermoegen in zilver en goud en je hebt op dat deel een ‘verzekering in dat deel van de activa’.

Waarom zilveren munten?

Zilveren munten- een verstandige keuze voor beleggers die op zoek zijn naar waarde en diversificatie. Info van MapleLeaf.nlZilver is al lange tijd een waardevol edelmetaal en wordt vaak gezien als een stabiele investering. In tegenstelling tot valuta’s of aandelen, behoudt zilver over het algemeen zijn waarde, zelfs tijdens economische onzekerheid. Dit maakt zilveren munten dus een aantrekkelijke keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een manier om hun portefeuille te diversifiëren en een hedge te creëren tegen inflatie en marktschommelingen.

Daarnaast bieden zilveren munten beleggers de mogelijkheid om fysieke activa te bezitten, wat een tastbare en voelbare vorm van investering is. Dit kan geruststellend zijn in tijden van financiële onrust, aangezien zilveren munten een vorm van rijkdom vertegenwoordigen die niet afhankelijk is van elektronische markten of bankinstellingen.

De munten welke beleggers kopen zijn de zogenaamde ‘bullion munten’. dit zijn munten welke meestal zijn uitgegeven door een overheidsinstantie, welke een hoge zilver fijnheid hebben, en die in het land van herkomst als wettelijk betaalmiddel gelden.

U bevindt zich hier op de website MapleLeaf.nl. Dit is een specialisatie website over de Maple Leaf munten welke het land Canada uitgeeft. De zilveren Maple Leaf, uitgegeven door de Royal Canadian Mint, is geslagen in een fijnheid van 999,9/1000ste zilver. De munt heeft een gewicht van 31,1035 gram, welke voor deze zilveren bullion munten in principe een wereldwijd standaard gewicht is. De beleggers kopen deze munt voor zijn fijnheid, maar ook is deze munt om zijn vormgeveing gewild als een verzamelaarsmunt. Het is een prachtig vormgegeven zilveren munt, met een zeer mooie afwerking.

Waarde en diversificatie

Maar de beleggers koopt deze munt dus voor zijn hoge zilvergehalte. Dit bezorgd hem zijn ‘verzekering ter bescherming van zijn vermogen’.
Zilveren munten hebben intrinsieke waarde vanwege hun zilvergehalte, wat betekent dat ze altijd een zekere mate van waarde hebben, ongeacht wat er op de financiële markten gebeurt. Bovendien zijn zilveren munten doorgaans gemakkelijk verhandelbaar en liquide, wat betekent dat beleggers ze relatief eenvoudig kunnen kopen en verkopen wanneer dat nodig is.
Flexibiliteit met je vermogen is vaak ook handig en essentieel.

Het bezitten van zilveren munten is dus een manier zijn om je vermogen te beschermen tegen inflatie en valutadevaluatie. Omdat zilver een wereldwijd erkend edelmetaal is, kan het dienen als een vorm van valuta in tijden van tumult op de financiële markten. En kijken we naar de laatste 20 jaar, dan zijn er een aantal van dit soort situaties geweest. Echter de zilverprijs is in sterk gestegen de afgelopen 20 jaar.
Stond deze in 2000 nog op een koers van $ 4,60 per troy ounce, deze huidige koers is op dit moment van schrijven (december 2023) een kleine $ 25,00.
En kijken we naar alle onrust op de wereld, dan kan het zo maar zijn dat de prijs het nog beter gaat doen.

Concluderend is het evident dat zilveren munten een aantrekkelijke optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar waardevolle en diverse investeringen. De intrinsieke waarde, liquiditeit en bescherming tegen inflatie maken zilveren munten, en dus ook onze zilveren Maple Leaf munten een verstandige keuze voor beleggers van alle niveaus. Of je nu op zoek bent naar een manier om je portefeuille te diversifiëren of simpelweg geïnteresseerd bent in het bezitten van tastbare activa, zilveren munten bieden een aantal voordelen die het overwegen waard zijn.

Beleggen in zilveren munten

Dus zoekt u een mogelijkheid om waarde en diversificatie in uw portefeuille aan te brengen, koop dan wat zilver en/of goud.
De door ons geleverde zilveren Maple Leaf munt is een top munt om aan te kopen. Nog steeds betaalbaar, dus ook de kleine belegger kan door middel van regelmatige aankoop wat geld opzij zetten en wat zilveren Maple Leaf’s aankopen welke hij daarna kan wegleggen.
Uw bedrag hoeft niet groot te zijn, maar elke aankop van zilver, zal u volgens ons in de toekomst niet betreuren!